hondencoach Let's Me

voor elkaar en met elkaar

Hond alleen thuis!

Wanneer spreken we van verlatingsangst?

Verlatingsstress is de hoofdgroep, deze kan weer in 2 groepen gedeeld worden:


Verlatingsangst= paniek als de hond van 1 specifiek persoon wordt gescheiden

Isolatiestress: paniek bij het alleen-zijn

Er zijn echter ook honden die van beide soorten last hebben. Daarom is het vaak niet mogelijk om een hond in een speciale groep te plaatsen. Feit blijft wel dat er sprake is van verlatingsstress.

Deze verlatingsstress kan verholpen worden met heel veel geduld en heel veel kleine stapjes. Het is een proces die niet van vandaag op morgen afgewikkeld kan worden. We hebben het echt over maanden voordat de hond veilig en zonder angst een tijdje alleen thuis kan blijven. 
Dit verschilt natuurlijk ook van hond tot hond. 
 

In de (volledig online) training "zeg gedag tegen verlatingsangst" begeleid ik hondenbaasjes en de hond naar een spontaan en rustig leven. Dit is geen cursus die je online kunt kopen en die voor iedereen hetzelfde is. Je hoeft niet alleen aan de slag, ik sta gedurende het traject volledig aan je zijde en we hebben meerdere keren per week contact. Je staat er niet alleen voor!
Er ligt geen uitgewerkte training op jullie te wachten. De training is voor iedereen anders, geen enkele hond is namelijk hetzelfde. Kijk hier voor meer informatie.