hondencoach Let's Me

voor elkaar en met elkaar

Puppyvoorbereiding voor toekomstige hondenbaasjes

Zie je jezelf al als hondenbaasje? Heb je dan ook goed nagedacht over de aanschaf van een hond?

Het is natuurlijk heel schattig als je puppy's ziet. De een is nog schattiger dan de ander. Heerlijk die puppyverzorging toch? Maar vergeet niet, puppy's blijven niet klein maar groeien heel snel. Ook telt de verantwoordelijkheden ook mee want op het moment dat de pup jouw huis binnen loopt zal er de komende jaren heel veel veranderen. Niet alleen voor het oog maar ook organisatorisch. Heb je tijd voor de nieuwe huisgenoot, kan je hem genoeg beweging geven (door weer en wind)? Kan je hem alles geven wat hij nodig heeft om hond te zijn? Als je je dit allemaal hebt afgevraagd en je gaat er nog steeds voor dat is het inderdaad tijd om dat kleine lieve puppy mee naar huis te nemen.
Twijfel je nog over het hondenras? Elk ras heeft zijn specifieke eigenschappen die wel bij jou en jouw gezin moeten passen, hou daar wel rekening mee.
Nog even de belangrijkste zaken op een rij:
Tijd: hoeveel tijd kan je vrijmaken voor de nieuwe huisgenoot? Denk daarbij niet aan de komende 2 jaar want met een beetje geluk kan een hond heel oud worden. Dit ligt wel aan het ras. Ook aan het ras ligt de hoeveel tijd wat je kwijt zult zijn aan beweging. Jachthonden of drijfhonden bijvoorbeeld hebben meer beweging nodig dan kleine hondjes of hele grote, zware honden.
Houd er rekening mee dat alle honden, groot en klein, ongeveer 4x per dag uitgelaten dienen te worden.
Alleen laten: honden zijn roedeldieren en niet gelukkig als ze te lang alleen gelaten worden.
Verzorging: regelmatig borstelen en kammen, controleren op teken, vlooien, wormen en (voorzorgs)maatregelen nemen
Vakantie: ga je alleen met de familie op vakantie of neem je je hond mee?
Oppas: regel een vaste oppas als er dagen zijn dat je hem niet kunt verzorgen zoals het zou moeten

Kosten van een hond
De aanschafprijs van een hond kan heel hoog zijn maar dan begint het pas. Denk hierbij aan het dagelijkse voer, jaarlijkse bezoekjes aan de dierenarts en niet te hopen tussendoor ook vanwege onvoorziene omstandigheden, kosten voor eventuele oppas of pension.
In heel veel gemeenten is er nog sprake van hondenbelasting.
Diverse benodigdheden zoals vachtverzorgingsproducten, speeltjes, mand, bench.

Ja, ik ga ervoor!
Dan is het nu tijd om te genieten van het idee dat er binnenkort een pup rond huppelt in het huis!Meer over HONDEN ervaren?