hondencoach Let's Me

voor elkaar en met elkaar

Gedragstherapie en puppy begeleiding 

GEDRAGSTHERAPIE:

Stuur mij jouw verhaal (in beknopte vorm) via het onderstaande contactformulier en ik reageer hier meteen op. Ook kan je het terugbelverzoek invullen zodat je gebeld wordt op een voor jou geschikte datum en tijd.
Samen bekijken we waar jij tegenaan loopt en welk traject het beste voor jou en je viervoeter geschikt is.
Daarna beginnen we met het project.
Het project kan bestaan uit consulten/begeleiding aan huis of op afstand. Onderstaand als eerste het voorbeeld van het gehele project op afstand.

Deze bestaat uit:
voorbereiding door middel van een vragenlijst die ik jou per email toestuur.
Je ontvangt van mij een behandelplan incl. diagnose.
Met het plan van aanpak ga je zelf aan de slag maar ik zal altijd op de achtergrond aanwezig zijn zodat je mijn hulp waar nodig in kunt roepen. Ik vind het heel belangrijk om jou in dit traject te kunnen begeleiden zodat je niet ongemerkt de fout in gaat of afhaakt omdat iets niet lukt.
Telefonisch of per email contact gedurende de duur van de begeleiding.
Na het gehele traject ontvang je van mij een schriftelijk verslag waarin alle problemen en oplossingen vermeld staan die we in deze periode meegemaakt hebben. Zo kan je alles nog eens rustig nalezen en zien welke progressie we gemaakt hebben.
Het kan ook zijn dat jullie probleem helemaal niet zo'n uitgebreid behandelplan nodig heeft.
Het doel is echter hetzelfde: samen met je viervoeter weer een team vormen!

Consult aan huis:
Ik kom bij je thuis en na een gesprek van ongeveer 1,5 uur zal ik kunnen analyseren wat jullie probleem en de oorzaak  hiervan is. Indien nodig en van toepassing gaan we ook nog even een wandeling maken zodat ik een zo goed mogelijk beeld kan vormen.  Aan hand van dit beeld stel ik voor jullie een plan van aanpak op. Dit is een op maat gemaakte therapie waarbij er nieuw en gewenst gedrag aangeleerd wordt. De verdere ontwikkeling is hetzelfde als omschreven bij het consult op afstand.
Of je nu voor een consult aan huis gaat of begeleiding op afstand, voor beide geldt: wees consequent bij het uitvoeren van de therapie want alleen dan kun je resultaat boeken. Ook geduld is een belangrijke begeleider. Je kunt niet van je viervoeter verlangen dat hij/zij na een paar keer oefenen het gewenste gedrag vertoont.

PUPPYBEGELEIDING:
Omschrijf op onderstaand contactformulier duidelijk of de pup al in huis is of niet, om wel ras het gaat en het belangrijkste: wat verwacht jij van mij? Wil je mijn hulp/advies vanaf aankomst pup of loop je ergens tegenaan met je pup? Ben je even onzeker of je het goed doet? Alles is te bespreken.
Zodra ik het ingevulde contactformulier ontvangen heb zal ik hier meteen op reageren.