hondencoach Let's Me

voor elkaar en met elkaar

Wat is puppybegeleiding en waarom is het belangrijk?

Puppybegeleiding is een vorm van training en begeleiding die speciaal is ontworpen voor puppy's. Het omvat het aanleren van basisvaardigheden zoals zindelijkheidstraining, gehoorzaamheid en socialisatie. Het is belangrijk omdat het je puppy helpt om zich te ontwikkelen tot een goed aangepaste en gehoorzame hond. Puppybegeleiding kan ook helpen bij het voorkomen van gedragsproblemen op latere leeftijd. 
Door middel van puppybegeleiding leer je niet alleen hoe je je puppy kunt trainen, maar ook hoe je hem kunt socialiseren met andere honden en mensen. Dit is belangrijk omdat het kan helpen bij het voorkomen van angst en agressie tegenover andere dieren en mensen. 

Het is belangrijk om te beginnen met de opvoeding zodra je pup in huis komt. Dit betekent dat je tijd en energie moet investeren in het trainen en socialiseren van je pup. Dit kan betekenen dat je naar puppycursussen gaat, waarbij wel opgelet dient te worden dat jouw pup het prettig vindt om de lessen te volgen en geen stress ondervindt. Is er sprake van het laatste dan is een 1-1 training bij je thuis beter.

Het kan ook betekenen dat je thuis oefeningen doet om je puppy te leren zindelijk te worden, niet te bijten of te blaffen en om te gaan met andere honden en mensen.

Kortom: puppybegeleiding is een investering in de toekomst van je hond en de relatie die je met hem zult hebben.